Политика за враќање и рефундирање

Имаме политика за враќање од 30 дена, што значи дека имате 30 дена по добивањето на вашиот предмет да побарате враќање.

За да се квалификувате за враќање, вашиот артикл мора да биде во иста состојба во која сте ја добиле, неносени или неискористени, со ознаки и во неговото оригинално пакување. Ќе ви треба и потврда или доказ за купување.

За да започнете враќање, можете да не контактирате на return@chavle.com . Ако вашето враќање биде прифатено, ќе ви испратиме етикета за повратен превоз, како и упатства за тоа како и каде да го испратите вашиот пакет. Предметите што ни се испратени назад без претходно да побараат враќање нема да бидат прифатени.

Секогаш можете да не контактирате за секое прашање за враќање на info@chavle.com

Штети и проблеми
Ве молиме проверете ја вашата нарачка по приемот и веднаш контактирајте со нас ако предметот е неисправен, оштетен или ако примите погрешен предмет, за да можеме да го процениме проблемот и да го исправиме.

Исклучоци / предмети што не се враќаат
Одредени типови на предмети не може да се вратат, како расиплива стока (како храна, цвеќиња или растенија), прилагодени производи (како специјални нарачки или персонализирани предмети) и производи за лична нега (како што се производи за убавина). Исто така, не прифаќаме враќање за опасни материјали, запаливи течности или гасови. Ве молиме контактирајте ако имате прашања или грижи за вашата конкретна ставка.

За жал, не можеме да прифатиме повратни артикли или картички за подарок.

Размени
Најбрзиот начин да се осигурате дека ќе го добиете она што го сакате е да го вратите предметот што го имате, а штом враќањето ќе биде прифатено, направете посебно купување за новиот предмет.

Рефундирање
Ќе ве известиме откако ќе го примиме и провериме вашето враќање и ќе ве известиме дали рефундирањето е одобрено или не. Доколку се одобри, автоматски ќе ви бидат вратени парите на оригиналниот начин на плаќање. Запомнете дека може да потрае некое време пред вашата банка или компанија за кредитна картичка да го обработи и објави и повратот.

Contact Us

Do you have any question?