Chavle

За Нас

Меѓународната фабрика за мебел „Чавле 1950“ е основана во 50-тите години на минатиот век. Во тоа време главната идеја на основачите беше да направат дрвени врати и прозорци. Подоцна тој се појави со идеја да направи билијард. Тој произведе најдобар асортиман на билијард, кој ги продаде низ цела поранешна Југославија и во странство. Подоцна заради динамичниот раст на компанијата, многу процеси беа автоматизирани и ние започнавме со производство на секаков вид мебел, користејќи ги сите видови на материјали. Работиме само со најдобри материјали, така што добиените парчиња се убави и ќе останат корисни за наредните години. Со повеќе од 6 децении искуство за производство на дизајниран мебел, нашата компанија останува верна на нашите високи стандарди за квалитет. Нашиот врвен приоритет е да го надминеме очекувањата на нашите клиенти на сите нивоа, а тоа е она што нè одржува обединети толку години.

mk_MKMacedonian